Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała papryka faszerowana czerwonym ryżem i mięsem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wołowina 100 g
cebula 1 sztuka
cynamon 0,5 łyżeczki
kwiat muszkatu 0,5 łyżeczki
masło 4 łyżki
białe papryki 10 sztuk
oliwki 10 sztuka
ryż czerwony 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Biała papryka faszerowana czerwonym ryżem i mięsem

1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odsączamy, przelewamy ziemną wodą i pozostawiamy na kilka minut by dobrze odciekł. W międzyczasie papryki myjemy, przecinamy na pół i pozbawiamy pestek.
2. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy drobno posiekaną cebulę i smażymy przed 3 minuty. Następnie dodajemy wołowinę, cynamon i muszkat. Całość smażymy przez kolejne 3 minuty często mieszając. Na koniec do mięsnej masy dodajemy pokrojone oliwki. Całość dokładnie mieszamy.
3. Papryki napełniamy farszem. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 - 18 minut. Podajemy na zimno jako przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.10.2012 09:48
Super danie, warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak