Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała papryka faszerowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka biała 9 sztuk
kaszanka 60 dag
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
rosół warzywny 60 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Biała papryka faszerowana

Paprykę myjemy, ścinamy wierzch, wydrążamy. Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na dwóch łyżkach oleju. Dodajemy kaszankę pokrojoną w plastry i smażymy. Faszerujemy paprykę kaszanką, układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy rosołem warzywnym i dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 12.02.2013 19:46
Pyszna papryka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak