Biała kiełbasa zapiekana z cebulą

Biała kiełbasa zapiekana z cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    1 kg
  • cebula

    3 szt
  • ząbki czosnku

    3-4 ząbki
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Biała kiełbasa zapiekana z cebulą

Kroki postępowania

Krok 1 - Biała kiełbasa zapiekana z cebulą foto
Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej.

Cebulę kroimy w wiórka, czosnek w plasterki.

Część cebuli i czosnku ukladamy na spodzie naczynia, nastepnie układamy białą kiełbasę. Na wierzch kiełbasy dodajemy cebulę i czosnek.
Krok 2 - Biała kiełbasa zapiekana z cebulą foto
Wkładamy do piekarnika temperatura 190 stopni. Pieczemy ok 1 godz. Co jakiś czas nakłuwamy kiełbasę, żeby wypłynął z niej nadmiar tłuszczu i wody. Upieczoną kiełbaskę podajemy na ciepło.

Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

jasiek 13.05.2014 13:32
apetycznie zrobiona
Ela15 11.05.2014 12:04
poproszę o jedną porcję
Zdzisław 28.04.2014 18:15
ale bym zjadł kiełbasę
IZABELA29 28.04.2014 17:23
robiłam ,bardzo smaczna
Pyszota 28.04.2014 16:47
fajne kiełbaski

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat