Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa zapiekana w piwie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 500 g
piwo jasne 500 ml
cebule 2 duże
masło klarowane 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Porada

Sos z pieczenia można przelać do rondelka i zmiksować. Następnie redukujemy do ulubionej konsystencji.

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa zapiekana w piwie

Kiełbasę układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy piwem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.

Cebule siekamy, szklimy na maśle z dodatkiem cukru, dodajemy do kiełbasy.

Całość zapiekamy 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 18.01.2016 11:04
Super pomysł, muszę kiedyś tak zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak