Biała kiełbasa zapiekana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    2 pętka
  • cebula biała

    1 szt.
  • chrzan tarty

    2 łyżeczki
  • boczek wędzony

    6 plasterków
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Kiełbasę owinąć cienkimi plastrami boczku, końcówki spiąć wykałaczkami i naciąć z góry nożem, po czym w przecięte miejsce wcisnąć po łyżeczce chrzanu. Kiełbasę ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem, posypać pokrojoną cebulą. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 04.03.2017 12:13
Lubię taką kiełbaskę, z chrzanem mniammmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat