Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa z rodzynkami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z parzenia kiełbasek 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
cebula 1 sztuka
sól do smaku 1 szczypta
rodzynki 1/2 szklanki
słodka śmietanka 1/4 szklanki
dżem/konfitura agrestowa
biała kiełbasa 4 cienka
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa z rodzynkami :

Kiełbaski parzyć we wrzątku 15 minut. Rodzynki zalać wrzącą wodą i zostawić na 15 minut Wyjąć . Cebulę pokroić w cienkie pół plasterki i zrumienić na oleju. Dodać masło . Obsmażyć kiełbaski na rumiano ze wszystkich stron . Dołożyć odsączone rodzynki , dżem ( lub chetney ) , wlać wywar i dusić na małym gazie aż sos zrobi się gładki. Dolać śmietankę . Doprawić sos do smaku pieprzem , papryką .
Podałam z ziemniakami z wody i sałatą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nalesnik 21.05.2013 20:01
ciekawe połączenie!
beniaminek 21.05.2013 15:13
fajne danie
Adamorek 21.05.2013 13:28
no odważne połączenie
Olga_SK 21.05.2013 11:41
biała kiełbasa dobrze się komponuje z lekką słodyczą :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak