Biała kiełbasa z młodą kapustą

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Biała kiełbasa dobrej jakości jest zawsze smacznym daniem w wielu odsłonach, z młodą kapustą jest bardzo smaczna..........SMACZNEGO!!!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki:

  • kiełbasa biała

    5 sztuk
  • olej rzepakowy

    8 łyżek
  • cebula

    3 sztuki
  • cukier

    0.5 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • młoda kapusta

    2 główki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • koperek świeży

    1 pęczek
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • ziemniaki młode

    1 kilogram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule pokroić w piórka, surową białą kiełbasę dobrej jakości na oleju zrumienić z każdej strony, wsypać cebulę, paprykę słodką, cukier i podsmażać do miękkości cebuli, wyjąć na talerz kiełbasy i cebulę.

Do tłuszczu po cebuli dodać pokrojoną dość drobną młodą kapustę, wymieszać, wsypać kucharka, dodać samą kiełbasę z cebulą i pod przykryciem dusić kapustę z 20 minut.

Młode ziemniaki ugotować w bez obierania, po ugotowaniu usunąć skórkę.

Na koniec wyjąć kiełbasę z kapusty na talerz, wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty, podawać z białą kiełbasą do ziemniaków lub pieczywa.

w mojej kuchni
Cukier dodany do smażenia cebuli nadaje cebuli lepszego smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat