Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa z młodą kapustą

5.0
(30)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Biała kiełbasa dobrej jakości jest zawsze smacznym daniem w wielu odsłonach, z młodą kapustą jest bardzo smaczna..........SMACZNEGO!!!

Składniki:

składniki:

kiełbasa biała 5 sztuk
olej rzepakowy 8 łyżek
cebula 3 sztuki
cukier 0.5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
młoda kapusta 2 główki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
koperek świeży 1 pęczek
mąka pszenna 1 łyżka
ziemniaki młode 1 kilogram

Porada

Cukier dodany do smażenia cebuli nadaje cebuli lepszego smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa z młodą kapustą

Cebule pokroić w piórka, surową białą kiełbasę dobrej jakości na oleju zrumienić z każdej strony, wsypać cebulę, paprykę słodką, cukier i podsmażać do miękkości cebuli, wyjąć na talerz kiełbasy i cebulę.

Do tłuszczu po cebuli dodać pokrojoną dość drobną młodą kapustę, wymieszać, wsypać kucharka, dodać samą kiełbasę z cebulą i pod przykryciem dusić kapustę z 20 minut.

Młode ziemniaki ugotować w bez obierania, po ugotowaniu usunąć skórkę.

Na koniec wyjąć kiełbasę z kapusty na talerz, wsypać posiekany koperek, mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty, podawać z białą kiełbasą do ziemniaków lub pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak