Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa z miodem i piwem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 6-8 szt
cebula 3 szt
jabłko 1 szt
Majeranek suszony Prymat 2-3 łyżeczki
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
miód płynny 3 łyżki
piwo jasne 1,5 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa z miodem i piwem

Kroki postępowania

1
Cebule kroimy w wiórka i podsmażamy na rogrzanym oleju, podsmażoną cebulę przekładamy do naczynia żaroodpornego . Na cebulę dajemy jabłko pokrojone w kostkę.
Krok 1 - Biała kiełbasa z miodem i piwem foto
2
Na jabłka kładziemy kiełbasę biała, wcześniej nakłówamy ja w kilku miejscach . Posypujemy majerankiem.
Krok 2 - Biała kiełbasa z miodem i piwem foto
3
W kubeczku mieszamy miód z musztadą, następnie polewamy nim po kiełbasie. Całość zalewamy piwe.
Krok 3 - Biała kiełbasa z miodem i piwem foto
4
Kiełbasę wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni na ok. 1 godzinę. Podczas pieczenia, obracamy kiełbasę i polewamy powstałym sosem..
Krok 4 - Biała kiełbasa z miodem i piwem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak