Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa z kapustą kiszoną i jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 5 sztuk
kapusta kiszona 70 dkg
jabłko 3
cebula 1
grzyby suszone 4
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2
sól do smaku
majeranek 1 łyżeczka
kminek odrobina
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa z kapustą kiszoną i jabłkami

Grzyby namoczyć dzień wcześniej w szklance wody. Kapustę kiszoną wypłukać, drobniej pokroić i ugotować. Po przestygnięciu odcisnąć wodę, przełożyć do gęsiarki (lub innego naczynia z grubym dnem). Dodać pokrojone w paski grzyby, wodę w której się dusiły, obrane i pokrojone jabłka, majeranek, kminek, ziele, liść i dusić na małym ogniu.
Białą kiełbasę naciąć, podsmażyć na rumiano, potem podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, dodać roztarty czosnek. Przyprawić do smaku i dusić jeszcze ok godziny. Dobrze smakuje z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.03.2016 16:21
smaczny pomysł
Anna169Hosz 21.01.2014 14:24
Bardzo apetycznie wygląda.
Kuchenka 21.01.2014 12:43
super pomysłowe
bogusia19 21.01.2014 12:24
w takim wydaniu jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak