Biała kiełbasa z jogurtowo-majonezowym sosem curry

Biała kiełbasa z jogurtowo-majonezowym sosem curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Polecam podanie białej kiełbasy z delikatnym oraz jednocześnie aromatycznym sosem curry. Sos przygotowany na bazie jogurtu i majonezu sprawia, że kiełbasa idealnie nada się nie tylko na obiad, ale również na smaczną, imprezową przekąskę.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kiełbasa:

  • kiełbasa biała

    500 g

Sos:

  • majonez

    100 mililitrów
  • jogurt naturalny

    100 mililitrów
  • curry

    1 łyżeczka
  • miód płynny

    0.5 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    0.25 łyżeczki
  • pieprz

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białą kiełbasę surową należy podgotować 20-30 minut z dodatkiem kilku listków laurowych i ziela angielskiego, a parzoną wystarczy podgrzać.

Przygotować sos.
Wszystkie składniki sosu dokładnie połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji.
Ciepłą kiełbasę podawać z sosem.
(Na obiad w całości, jako przekąskę można pokroić na mniejsze kawałki.)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 30.07.2020 21:32
Dobre to jest. Głos oddany.
Babeczka35 29.01.2019 18:50
Smakowita propozycja.
Bożena Matuszczyk 02.01.2019 12:03
Na pewno jest smaczna, tak podana.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat