Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa z jałowcem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 8 sztuk
cebula 2 sztuki
jałowiec 4-5 ziaren
wytrawne białe wina 0,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
olej 2-3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
tymianek 2 (posiekany)
jabłka 4 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa z jałowcem

Cebule pokrój w piórka, jabłka w ćwiartki lub w ósemki i skrop je sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż kiełbasę, przełóż ją do żaroodpornego naczynia. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę, dodaj do kiełbasy. Wrzuć jabłka, posyp tymiankiem, oprósz pieprzem, dodaj jałowiec i liść laurowy, podlej winem. Piecz przez 25 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.08.2011 16:24
bardzo aromatyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak