Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Danie wielkanocne i nie tylko, czyli biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym! Jeśli jesteście fanami niebanalnych smaków - ten przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kiełbasa biała

    4 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • ząbki czosnku pokrojone w plastry

    1 sztuka
  • śmietana kremowa 36%

    1/2 litra
  • chrzan tarty Smak

    1 słoik
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • sos chrzanowy

    1/2 litra
  • przyprawa w płynie bez glutaminianu sodu

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Sparzoną kiełbasę białą lekko nacinamy i smażymy na patelni na złoty kolor (będzie bardziej aromatyczna).

2. W rondlu na maśle smażymy cebulę, czosnek, dodajemy cały słoiczek chrzanu i zalewamy śmietaną.

3. Gotujemy do odparowania wody doprawiając do smaku przyprawą do potraw Kucharek i przyprawą do zup i potraw w płynie.

4. Do naczynia żaroodpornej wlewamy ½ sosu układamy kiełbaski i zalewamy pozostałym sosem.

5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20 minut temp. 180C.

 

 

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat