Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Gdy tylko spojrzeliśmy na to danie, stwierdziliśmy że chcemy je dnia następnego.

Składniki:

Składniki:

kiełbasa biała 2 sztuki
bulion warzywny 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe XXL 4 sztuki
tartego chrzanu 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
śmietana 30% 2 łyżki
mąka 1 łyżka
woda zimna 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Bulion warzywny gotujemy z liśćmi laurowymi, zielem angielskim. Dodajemy chrzan i musztardę, zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie. Zagotowujemy i zabielamy śmietaną.

Kiełbasę gotujemy w 80°C przez 30 min. Kroimy na kawałki. Dodajemy do sosu, gotujemy jeszcze przez kilka minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 28.02.2019 14:42
Smakowity obiadek : )
R'n'G Kitchen 28.02.2019 19:27
Dziękuję :*
Bożena Matuszczyk 28.02.2019 11:15
Na takie danie to ja chętnie się skuszę.;) Lubię sos chrzanowy.
R'n'G Kitchen 28.02.2019 19:28
Pycha <3

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak