Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w piwie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 1/2 kg
cebula 3 szt
piwo 1 szklanka
warzywa suszone 1 łyżka
majeranek do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w piwie

Kiełbasę nacinamy w paski i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju w towarzystwie pokrojonej w plastry cebuli. Gdy się przyrumieni, dodajemy piwo i dusimy do miękkości. Jeśli kiełbasa jest surowa , trwa to nieco ponad pół godziny, jeśli parzona, wystarczy kilka minut. Pod koniec duszenia dodajemy suszone warzywa, pieprz i majeranek, ile kto lubi.
Możemy ją zjeść z ziemniakami z wody, jako danie obiadowe ( dobra jest do tego zasmażana kiszona kapusta), albo z chlebem i też dobrze z kapustą, na kolację.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 16.09.2013 09:23
bardzo smaczna propozycja.
barbara11561 23.08.2013 00:33
mnie też się podoba,u mnie dosyć często jadamy podobnie przyrządzoną kiełbaskę:)
pacpaw 16.12.2011 20:10
ekstra przepis z dwoma ulubionymi składnikami :o)
JaPaqc 16.12.2011 17:51
apetyczna
caroline1983 24.11.2011 15:40
męskie danie :)
Izabela/bella81 28.10.2011 08:10
jest bardzo smaczna
MAR3STA 15.12.2010 17:04
świetne i pomysłowe danie!
Agnieszka_B 15.12.2010 12:09
Fajny pomysł:)
Tomek16 15.12.2010 09:18
bardzo ciekawe jeszcze takiej nie robiłem w piwie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak