Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała kiełbasa 2 szt
cebula 1 sztuka
piwo 100 ml
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w piwie

Białą kiełbasę nacinamy i podsmażamy na oleju. Po 5 minutach dodajemy cebulę pokrojoną w półtalarki. Kilka minut później zalewamy wszystko piwem i pozostawiamy na ok 15 minut, żeby się poddusiło. Piwo powinno w większości wyparować. Całość przyprawiamy i pozostawiamy jeszcze na patelni 3 minuty. Odsączamy kiełbasę i cebulkę i wykładamy na talerz. Podajemy z pieczywem i musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 01.07.2013 10:57
Też czasami robię kiełbaskę w piwie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak