Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w cieście francuskim

5.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kiełbasa biała 3-4 szt
Majeranek suszony Prymat
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozkładamy i rozcinamy wzdłuż na pół. Każdą połówkę smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy majerankiem. Białą kiełbasę kroimy w 3 cm plasterki, na każdej połówce ciasta układamy w odstępach 1 cm po kawałku kiełbasy.
Krok 1 - Biała kiełbasa w cieście francuskim foto
2
Rolujemy ciasta, tworząc dwa wałki.
Rolki z ciasta francuskiego przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem.
Krok 2 - Biała kiełbasa w cieście francuskim foto
3
Nacinamy ciasto w miejscach gdzie nie ma kiełbasy, tak aby nie przeciąć do końca ciasta i odwracamy każdy nacięty kawałek tak, aby kiełbasa była skierowana ku górze, układamy w „ślimaka” lub okrąg. Całość posypujemy majerankiem.

Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i pieczemy ok. 30-35 minut.

Podajemy z ulubionymi dipami.
Krok 3 - Biała kiełbasa w cieście francuskim foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 28.06.2016 09:24
ależ świetny pomysł
marzut 28.06.2016 08:23
fajny przepis
IKrakowianka 27.06.2016 21:08
wygląda super!
Habibi 27.06.2016 21:05
nasze ulubione wielkanocne smaki :)
Wacław 27.06.2016 19:08
moje smaki,pycha :-)
agnieszka214 27.06.2016 17:16
Super fajna przekąska
ben-ka 27.06.2016 15:13
Świetny pomysł !
Ola1984 27.06.2016 14:03
Świetna przekąska na imprezę :)
Maridka19 27.06.2016 13:51
Super pomysł :)
IZABELA29 27.06.2016 13:01
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak