Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa pod cebulową pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 7 szt.
cebula biała 3 szt.
ząbki czosnku 6 szt.
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Tymianek suszony Prymat 2 łyżeczki
żółty ser 25 dag
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa pod cebulową pierzynką

Kiełbasy kroimy w plastry, cebulę w piórka. Ząbki czosnku obieramy ze skórki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym smalcem wykładamy połowę kiełbasy i połowę cebuli. Posypujemy łyżeczką majeranku i tymianku. Czynność powtarzamy. Między kiełbasę wkładamy ząbki czosnku. Na sam wierzch wykładamy starty na tarce żółty ser. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 27.09.2016 11:18
kiełbaska pycha lubei takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak