Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa pieczona ze skorzonerą, kremem z pasternaka z dodatkiem chrzanu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa biała 200 g
pasternak 2 sztuki
skorzonera 2 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 małe sztuki
czosnek ząbki 2
szalotka 1 sztuka
chrzan 50 g
kminek wg uznania
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa pieczona ze skorzonerą, kremem z pasternaka z dodatkiem chrzanu

Pasternak i skorzonerę obieramy, kroimy w słupki. Białą kiełbasę przyprawiamy kminkiem, majerankiem.
Kiełbasę, szalotkę i pasternak pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 200 st. C.
Skorzonerę smażymy ok. 10 minut na złoty kolor, dodając pod koniec ząbki czosnku, a następnie dodajemy dymkę, świeży rozmaryn i tymianek.
Po upieczeniu pasternak miksujemy z chrzanem, solą i pieprzem na kremową konsystencję.
Pieczoną białą kiełbasę podajemy ze skorzonerą oraz kremem z pasternaka i chrzanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.07.2016 12:36
Pyszna,dla mnie jeszcze ćwikła
Justi2401 08.04.2016 10:08
Uwielbiam białą kiełbaskę, wygląda smakowicie!
agaK. 07.04.2016 23:51
Ładnie podane.
Iwusia 07.04.2016 23:07
smakowicie się zapowiada taka kiełbaska
anka1988 07.04.2016 22:07
bardzo lubie taką kiebaskę
IZABELA29 07.04.2016 20:30
fajnie wygląda
norweska20 07.04.2016 20:25
zapowiada się bardzo smacznie - skorzonera to dla mnie nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak