Biała kiełbasa pieczona ze skorzonerą, kremem z pasternaka z dodatkiem chrzanu

Biała kiełbasa pieczona ze skorzonerą, kremem z pasternaka z dodatkiem chrzanu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    200 g
  • pasternak

    2 sztuki
  • skorzonera

    2 sztuki
  • cebula dymka

    4 małe sztuki
  • czosnek ząbki

    2
  • szalotka

    1 sztuka
  • chrzan

    50 g
  • kminek

    wg uznania
  • sól do smaku

  • majeranek Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pasternak i skorzonerę obieramy, kroimy w słupki. Białą kiełbasę przyprawiamy kminkiem, majerankiem.
Kiełbasę, szalotkę i pasternak pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 200 st. C.
Skorzonerę smażymy ok. 10 minut na złoty kolor, dodając pod koniec ząbki czosnku, a następnie dodajemy dymkę, świeży rozmaryn i tymianek.
Po upieczeniu pasternak miksujemy z chrzanem, solą i pieprzem na kremową konsystencję.
Pieczoną białą kiełbasę podajemy ze skorzonerą oraz kremem z pasternaka i chrzanu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

24.07.2016 12:36
Pyszna,dla mnie jeszcze ćwikła

Justi2401

08.04.2016 10:08
Uwielbiam białą kiełbaskę, wygląda smakowicie!

agaK.

07.04.2016 23:51
Ładnie podane.

Iwusia

07.04.2016 23:07
smakowicie się zapowiada taka kiełbaska

anka1988

07.04.2016 22:07
bardzo lubie taką kiebaskę

IZABELA29

07.04.2016 20:30
fajnie wygląda

norweska20

07.04.2016 20:25
zapowiada się bardzo smacznie - skorzonera to dla mnie nowość

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat