Biała kiełbasa pieczona z musztardą i miodem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    4 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • sól i pieprz

  • miód

    2 łyżki
  • musztarda francuska

    3 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w pióra, na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, dodajemy cebulę, oprószamy sola oraz pieprzem, lekko podsmażamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do miseczki przekładamy miód oraz musztardę, mieszamy, biała kiełbasę nakłuwamy, smarujemy wymieszaną musztardą z miodem. Kiełbasę układamy na cebuli, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Diana Rusiłowicz 02.05.2017 21:10
Pyszna propozycja!
adelajda 18.03.2017 18:46
dobra kiełbaska
paniusiaewa 12.02.2017 10:38
Sami Bawarii. Kiełbasa musztarda i miód.
bogusia 82 02.02.2017 20:48
Kiełbasa jest bardzo smaczna i sycąca :)
Franciszek 01.02.2017 01:27
dobry obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat