Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa pieczona z jabłkami i żurawiną

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
jabłko kwaśne 1 sztuka
żurawina suszona garść
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
kminek Prymat 0,5 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól
olej do smażenia
kiełbasa biała

Porada

Kiełbasę podaję z domową ćwikłą lub z konfiturą żurawinową.

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa pieczona z jabłkami i żurawiną

Cebulę kroimy w krążki i przesmażamy na oleju .Smażymy do momentu aż cebula będzie szklista.Dodajemy obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jabłko,suszoną żurawinę , majeranek,kminek,ostrą paprykę i doprawiamy do smaku solą.Smażymy jeszcze przez chwilę.Dno naczynia żaroodpornego wykładamy połową cebuli ,kiełbasę nakłuwamy wykałaczką ,układamy w naczyniu i wykładamy pozostałą cebulę .Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 10.06.2015 18:51
Dziękuję:)))
Anna133 09.06.2015 14:49
wspaniałe danie i pięknie podane !
ben-ka 09.06.2015 13:05
Chętnie bym się skusiła.
Mniam 09.06.2015 11:53
Pyszna na obiad!
Edith85 09.06.2015 08:52
rewelacyjne danie :)
R'n'G Kitchen 09.06.2015 08:27
Mniam
wwwiolka 08.06.2015 21:34
Bardzo fajny przepis.
Pani Domu 08.06.2015 20:31
bardzo apetyczna
w mojej kuchni 08.06.2015 20:16
pyszny obiad podano do zjedzenia
Motorek 08.06.2015 19:16
Pyszna kiełbaska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak