Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIAŁA KIEŁBASA PIECZONA Z CEBULĄ I ZIEMNIAKAMI

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa biała 4 parzone
ziemniaki 6 średnich
cebula 2 większe
bulion 1/3 szklanki
olej 2 łyżki
sól
pieprz łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat łyżeczka
oregano łyżeczka
tymianek łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: BIAŁA KIEŁBASA PIECZONA Z CEBULĄ I ZIEMNIAKAMI

Ziemniaki kroję w ósemki (łódeczki), cebulę wzdłuż na ćwiartki, następnie na grubsze plastry.
Każdą kiełbaskę przekrawam na pół i nacinam na krzyż z dwóch stron.
Warzywa i kiełbasę przekładam do miski, posypuję przyprawami, dodaję olej, dokładnie mieszam.
Do naczynia żaroodpornego wlewam bulion, następnie wykładam kiełbasę z warzywami.
Piekę w 220 stopniach (termoobieg) około 30 minut (do miękkości ziemniaków).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 29.03.2018 16:59
Smaczne jedzonko :)mój mąż by nie odszedł od talerza:))
Bożena Matuszczyk 29.03.2018 12:08
Pyszności kuszące smakiem i wyglądem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak