Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa pieczona w cydrze

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

6 białych surowych kiełbas
1 szklanka cydru
cebula duża
2 ząbki czosnku
2 liście laurowe
5 gałązek świeżego majeranku
sól
pieprz
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa pieczona w cydrze

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy do zrumienienia i wykładamy na dno naczynia żaroodpornego. Dokładamy do tego liście laurowe, układamy kiełbasę (którą trzeba nakłuć w paru miejscach wykałaczką), wszystko polewamy cydrem. Dodajemy do tego majeranek, sól i pieprz. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Kiełbasy w połowie pieczenia można obrócić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 01.02.2017 15:43
eksplozja smaków!
Mniam 01.02.2017 13:05
Coś dla mnie :)
Konczi 01.02.2017 12:39
pyszna kiełbaska - lubię takie
Wacław 01.02.2017 12:11
przepyszna kiełbasa :-)
ben-ka 01.02.2017 11:32
Takiej jeszcze nie jadłam, a wygląda apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak