Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa parzona

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 4 sztuki
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 kulki
cebula 1/2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa parzona

Wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy przyprawy i zmniejszamy ogień do minimum. Woda ma tylko delikatnie "mrugać" (coś jak gotujemy rosół) wkładamy ostrożnie kiełbaskę i na malusim ogniu gotujemy ok 30 min. Po tym czasie wyłączamy grzanie i jak się woda przestudzi wyjmujemy kiełbaskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 24.03.2017 14:23
Ja podobnie jak @Grażyna0211 myślałam że przepis ......
Grazyna0211 24.03.2017 11:55
myślałam że to przepis na kiełbasę a nie instrukcja parzenia
mirosława4 24.03.2017 11:02
bardzo dobra
agaK. 24.03.2017 09:02
Dobry dodatek do innych rzeczy.
Ela15 24.03.2017 07:19
bardzo lubię białą kiełbasę
Franciszek 24.03.2017 00:56
pycha jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak