Biała kiełbasa nadziewana ananasem

Biała kiełbasa nadziewana ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    4
  • miód

    2 łyżki
  • wódka

    2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Biała kiełbasa nadziewana ananasem

Kiełbasę nakłuć w kilku miejscach, zagotować. Następnie na wolnym ogniu gotować ok. 15 min. Wyjąć z wywaru i przestudzić.W każdej kiełbasce zrobić po 4 nacięcia. Ananasa osączyć z zalewy, każdy plaster pokroić na 4 kawałki. W nacięcia w kiełbasie włożyć kawałki ananasa. Ułożyć w formie żaroodpornej, skropić olejem i piec ok.30 min. w temp 180 st C. W tym czasie utrzeć miód z wódką i papryką. Na 10 min przed końcem pieczenia posmarować kiełbasę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat