Biała kiełbasa grillowana z cząbrem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso

  • Chleb wiejski

Marynata

  • ketchup pikantny

    2 łyzki
  • oliwa

    2 łyżki
  • cząber

    3/4 łyżeczki
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    3/4 łyżeczki
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Czosnek staropolski Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbaski opłukać.
Do większej salaterki wlać oliwę , wycisnąć ketchup i dodać :
cząber , pieprz cytrynowy, sól ziołową , czosnek .
Wszystko dokładnie wymieszać i obtoczyć w tym kiełbaski.
Przykryć folią , odstawić do lodówki na ok. 2-4 godziny.
Przed grillowaniem naciąć kiełbaski.
Podajemy z chlebem i owocami.
Grillujemy ok. 15 minut. W trakcie grillowania zagłębienia kiełbasek polewamy marynatą.
Zapewniam że są pyyyszne.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 25.05.2016 22:29
mniam ! :)
krokus 24.05.2016 22:10
lubię smak cząbru, więc kiełbaska musi być pycha
IZABELA29 24.05.2016 17:42
Pyszna kielbaska
w mojej kuchni 24.05.2016 17:09
same pychotki podano

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat