Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa duszona w cebuli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała (surowa) 500 gram
cebula czerwona 2 sztuki
olej 2-3 łyżki
ketchup łagodny 3-4 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
woda ok. 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa duszona w cebuli

Obrane cebule kroimy w ćwierć plastry, lekko oprószamy solą i przesmażamy chwilę na rozgrzanym oleju. Następnie podlewamy ją wodą, dodajemy ketchup, lubczyk i razem mieszamy.

Na cebuli kładziemy kiełbasę i całość dusimy na wolnym ogniu ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.

Po tym czasie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 04.04.2016 20:06
dobra kiełbaska
Ola1984 04.04.2016 15:55
Mniam, fajne pożywne danie. Uwielbiam białą kiełbasę.
dodi 04.04.2016 14:01
ale apetyczna
Grazyna0211 04.04.2016 13:01
smaczna kiełbasa
Łukasz15 03.04.2016 23:00
Super kiełbaska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak