Biała kiełbasa domowa

Biała kiełbasa domowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    700 g
  • podgardle surowe

    700 g
  • woda

    0,5 szkl
  • majeranek

    1 łyżka
  • sól

    1-5 łyżki
  • pieprz

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • czosnek

    pół główki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Biała kiełbasa domowa


Mięso zemleć w maszynce o dużych oczkach. Dodać przyprawy i rozgnieciony czosnek. Wyrabiać masę przez ok 20 min. Odstawić do lodówki na kilka - kilkanaście godzin.
Kiełbaśnice - jelita umyć i wymoczyć. Nałożyć na końcówkę do nadziewania kiełbas i nadziać.
Kiełbaski skręcić niezbyt duże, ok 15 cm.
Sparzyć w temp 80- 85 st przez ok 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

kloruś 05.11.2016 15:38
smakowita propozycja!
Jolanta40 20.10.2016 16:48
po prostu rewelacja
krokus 29.09.2016 14:38
musi byc pyszna
myszka6 04.04.2016 09:26
Niema to jak biała własnej roboty jest najlepsza .
sezamek 30.03.2016 13:26
Pyszna kiełbasa
cukiereczek 21.03.2016 18:32
takie kiełbaski to prawdziwe kiełbaski
KORAL 21.02.2016 00:37
Bardzo lubię taką kiełbaskę
IZABELA29 29.01.2016 08:50
Pyszna taka domowa
mysza620 01.01.2016 14:15
ooooo, ale narobiłaś mi smaku
Ewa6274879 17.11.2015 22:45
Oj tak - jeśli biała kiełbasa, to tylko domowa!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat