Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kapusta z majonezem i ketchupem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 400 g
marchewka 1
cebula 1
majonez 3 łyżka
sól
pieprz
cukier
ketchup 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kapusta z majonezem i ketchupem

Kapustę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Lekko ją posolić i odstawić na 10 minut. Potem przygotować marchew i cebulę : obrać, umyć i marchew zetrzeć też na tarce a cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchew i cebulę dodać do kapusty, następnie posypać pieprzem a na koniec dodać majonez i ketchup i wymieszać surówkę. Po około pięciu minutach sprawdzić czy nie ma potrzeby aby jeszcze surówkę doprawić. Podawać np. do dań mięsnych obiadowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 02.03.2014 19:21
doskonała do ryb

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak