Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała czekolada korzenno - mandarynkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
czekolada biała 2 tabliczki
mandarynki 1-2 sztuk
Goździki całe Prymat kilka sztuk
cynamon Prymat 1 łyżeczka
śmietanka kremowa 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Biała czekolada korzenno - mandarynkowa

Kroki postępowania

1
Mleko powoli podgrzewać w wysokim garnku, następnie dodać pokruszoną białą czekoladę, podgrzewać i mieszać aż do rozpuszczenia. Gdy czekolada rozpuści się, dodać mandarynkę pokrojoną w plastry, goździki i cynamon, wymieszać i podgrzać aż osiągnie temperaturę "prawie wrzenia".
Krok 1 - Biała czekolada korzenno - mandarynkowa foto
2
Następnie zestawić z gazu, wyciągnąć goździki i mandarynki i gorący napój spienić.
Krok 2 - Biała czekolada korzenno - mandarynkowa foto
3
Następnie rozlać do wysokich szklanek, udekorować ubitą śmietanką 36%, kawałkiem mandarynki i lekko oprószyć cynamonem.
Krok 3 - Biała czekolada korzenno - mandarynkowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 06.01.2014 00:21
fajny przepis
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 17:50
ciekawy przepis.
EwelinkA_93 01.01.2014 17:16
rewelacyjnie wygląda :-)
Monika10 01.01.2014 17:11
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak