Biała chrzanowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    2 kg
  • chrzan

    1/2 słoiczka
  • woda

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białą kiełbasę sparzyć w wodzie z dodatkiem chrzanu. Przestudzić. Ponacinać z obu stron i usmażyć na zloty kolor na oliwie. Podawać na gorąco lub zimno z pieczywem. Taka kiełbasa jest bardzo chrzanowa, jak ktoś nie lubi za ostrego smaku chrzanu można do parzenia dodać go mniej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 30.06.2012 07:50
lubię chrzan, wiec pewnie by mi smakowało
zuzanna_z 16.04.2012 12:08
ciekawe
ela16 11.04.2011 12:28
ostra
ZEWA 21.10.2010 18:22
oj ostra, ostra i pyszna
Ewa104 19.10.2010 15:06
Ostra i pyszna kiełbaska.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat