Przepis i sposób przygotowania na: bezy z musem z avocado i mascarpone
do misy miksera wbić białka ze szczyptą soli , ubijać na sztywno na wysokich obrotach miksera,następnie dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając,ubijać do całkowitego rozpuszczenia się cukru,dolać ocet, ( 4 łyżki białej bezy zostawić do bezowych serc ,do których dodam czerwony barwnik i za pomocą szprycy uformuję serca) kakao przesiać przez sitko ,delikatnie wymieszać , za pomocą szprycy wyciskać gniazdka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, ( zrobić 10 małych bezików do dekoracji )suszyć w temp.130 stopni 1,5 godziny.
MUS Z AVOCADO:
avocado i banana obrać i drobno pokroić , zmiksować ,dodać cukier i kakao.
Mascarpone wymieszać dodać mus z avocado.
Bezy (zimne ) przełożyć kremem , górę udekorować bezikami i startą czekoladą , i bezowym sercem,