Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BEZY Z KREMEM MAŚLANO- CZEKOLADOWYM

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

BEZY

cukier drobny 200 gram
sok z cytryny 1 łyżka

KREM

masło 1/2 kostki
cukier puder 1 szkl
jajko 2 szt
czekolada gorzka 100 gram

Porada

Cukier powinien być drobny do wypieków to na pewno bezy wyjdą.Ja miałam tym razem cukier zwykły z biedronki i tym razem moje bezy się troszkę rozlały,ale jak wystygły były bardzo kruche.

Przepis i sposób przygotowania na: BEZY Z KREMEM MAŚLANO- CZEKOLADOWYM

Białka ubijamy na sztywną piane,dodajemy powoli cukier cały czas miksując.Masa powinna być bardzo sztywna i lśniąca.Na koniec dodajemy sok z cytryny i jeszcze chwilkę miksujemy .Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy dowolne kształty na papier do pieczenia.Piekarnik nagrzewamy do 150 st.C i wkładamy blaszkę z bezami zmniejszają od razu temperaturę piekarnika do 100 st.C. Suszymy ok.1 godziny.
KREM:
Miękkie masło należy rozetrzeć mikserem na gładką masę dodając 2 łyżki cukru pudru.W osobnym naczyniu ubijamy jajka z pozostałym cukrem pudrem .Masa jajeczna powinna być dosyć puszysta.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.Do miękkiego masła dodajemy małymi porcjami masę jajeczną i ucieramy mikserem.Na koniec dodajemy czekoladę i mieszamy do połączenia .
wystudzone bezy przekładamy kremem i składamy.Można polać czekoladą Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 01.03.2015 20:15
pyszne słodkości
Lucan 01.03.2015 20:08
Zjadłbym...
Gracer 01.03.2015 19:43
fajnie wyglądają
dodi 01.03.2015 18:28
super, mniam
patryska76 01.03.2015 17:16
ciekawy pomysł ;-)
misia53 01.03.2015 17:05
tak malowniczo , pięknie wygladają
Pietruszka 01.03.2015 16:44
pyszne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak