Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy polane czekoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
sól 1 szczypta
cukier 24 dag
ocet 1 łyżeczka
czekolada mleczna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy polane czekoladą

Kroki postępowania

1
Do miski miksera wkładamy białka i zaczynamy je ubijać, kiedy się zaczną się szklić dodajemy sól i ubijamy dalej do momentu aż będą sztywne . W tedy dodajemy stopniowo cukier najlepiej po łyżce cały czas ubijając Kiedy ubijemy już z całym cukrem dodajemy ocet.
Krok 1 - Bezy polane czekoladą foto
2
Blachę piekarnika wykładamy papierem. Ubite białka przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką typu otwarta gwiazda i wyciskamy rozetki pozostawiając odstępy pomiędzy nimi. Suszymy w piekarniku rozgrzanym do 120 stopni przez 1,5 godziny
Krok 2 - Bezy polane czekoladą foto
3
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
Krok 3 - Bezy polane czekoladą foto
4
Rozpuszczoną czekoladą polewamy wystudzone bezy.
Krok 4 - Bezy polane czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.02.2017 11:53
bardzo pyszne :-)
Wafelek2601 14.02.2017 12:29
Bardzo lubię bezy
Ewa Wojtaszko 14.02.2017 09:44
apetyczne grubaski :)
slodkieniebo 14.02.2017 08:50
Wyglądają fantastycznie !!! Mnie takie idealne jeszcze nigdy nie wyszły. Czas przetestować bezy z tego przepisu :)
edytazaw89@wp 14.02.2017 08:30
Wygląda pysznie
Franciszek 14.02.2017 01:00
dobre do kawy
Beatris 13.02.2017 22:23
Z pewnością bym się na nie skusiła :)
Renata9 13.02.2017 22:23
Pyszne beziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak