Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy migdałowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4
cukier drobny 6 łyżek
cukier waniliowy 30 g
sok z cytryny
płatki migdałowe 2 zmielone

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy migdałowe

Białka wlać do głębokiej miski ubić na sztywną pianę, nad parą wodną,ciągle ubijając dodawać po łyżce cukru. Pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy i kilka kropel soku z cytryny. ubijać jeszcze przez 15 min. Zdjąć z garnka z parą, ubijać do ostudzenia, wmieszać ze zmielonymi płatkami migdałowymi. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać za pomocą szprycy lub nakładać łyżeczką bezy. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i jak zrobi się skorupka szybko zmniejszyć temp. do 60-70 stopni i suszyć ok. 2 godzin i pozostawić do wysuszenia. Bezy nie powinny się zrumienić. nie polecam robić takich dużych jak ja bo ciężki idzie je wysuszyć

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.12.2015 21:05
Na pewno dobre.
marta1221 07.05.2013 13:30
takich bezów jeszcze nie jadłam :)
Olimpia 26.03.2013 19:49
Idealne :) Wyglądają pysznie :)
aneta2208 10.03.2013 08:48
lubię bezy. Muszę spróbować zrobić migdałowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak