Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy domowe kakaowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier drobny 200 g
mąka ziemniaczna 2 łyżeczki
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy domowe kakaowe

Białka w temperaturze pokojowej ubijamy mikserem zaczynając od miksowania na najniższych obrotach stopniowo zwiększając prędkość. Pomalutku dodajemy drobny cukier po 1 łyżce. Miksujemy tak dodając cukier aż powstanie lśniąca sztywna piana. Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczana i kakao. Jeszcze raz miksujemy aby uzyskać jasny brązowy kolor. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy łyżka beziki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 40 min w 150 stopniach na dolnej półce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.12.2013 11:36
kakaowe są bardzo ciekawe
everay 29.08.2013 16:48
uwielbiam bezy
Kuchenka 29.08.2013 15:25
bardzo ładne bezy, mogą być smaczniejsze niż te standardowe które są bardzo słodkie
Megg 29.08.2013 12:39
małe, słodkie co nieco :-)
Agata3 29.08.2013 12:24
Kakaowych nie jadłam : muszą być pyszne! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak