Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy czekoladowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier puder 3/4 szklanki
czekolada gorzka 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy czekoladowe

Czekoladę ścieramy na drobnej tarce.

Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, w trakcie ubijania dodajemy cukier puder. Białka muszą być dobrze ubite.

Dodajemy starta czekoladę i delikatnie mieszamy.

Masę przekładamy do rękawa cukierniczego.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wyciskamy bezy.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 120 stopni- funkcja termoobieg, i suszymy w tej temperaturze 1 godzinę.

Bezy powinny być suche od spodu. Jeśli robimy większe sztuki czas suszenia należy zwiększyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.03.2015 14:15
bardzo lubię
Ela15 11.12.2014 18:30
fajne bezy
PaniMISIOWA 08.03.2014 14:05
uwielbiam bezy!
luna76 08.03.2014 13:28
Pyszności!!!
Ania84 08.03.2014 13:27
super te beziki są :)
Juleczka20 08.03.2014 12:47
pyszne beziki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak