Bezy czekoladowe

Bezy czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    3 sztuki
  • cukier puder

    3/4 szklanki
  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę ścieramy na drobnej tarce.

Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, w trakcie ubijania dodajemy cukier puder. Białka muszą być dobrze ubite.

Dodajemy starta czekoladę i delikatnie mieszamy.

Masę przekładamy do rękawa cukierniczego.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wyciskamy bezy.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 120 stopni- funkcja termoobieg, i suszymy w tej temperaturze 1 godzinę.

Bezy powinny być suche od spodu. Jeśli robimy większe sztuki czas suszenia należy zwiększyć.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

21.03.2015 14:15
bardzo lubię

Ela15

11.12.2014 18:30
fajne bezy

PaniMISIOWA

08.03.2014 14:05
uwielbiam bezy!

luna76

08.03.2014 13:28
Pyszności!!!

Ania84

08.03.2014 13:27
super te beziki są :)

Juleczka20

08.03.2014 12:47
pyszne beziki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat