Bezy cynamonowo-kawowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka z jajek

    3 szt
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżeczki
  • Cynamon mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cukier puder

    20 dag
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Na koniec dodać kawę rozpuszczalną, sok z cytryny, cynamon i wszystko delikatnie wymieszać. Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Do rękawa cukierniczego nałożyć ciasto na bezy i wyciskać ciasteczka, pozostawiając odstępy. Blaszki z bezami włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 60-70 minut w temp 110 stopni. Bezy nie powinny się zrumienić. ( gdy bezy zaczną się rumienić obniżyć temperaturę i odrobinę uchylić drzwiczki.)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 25.01.2014 08:00
smakowite,
IlonaAlbertos 01.11.2013 20:56
Smakowite.
olkaaa 08.01.2013 10:15
wyglądają rewelacyjnie
reniatka 07.01.2013 22:24
wspaniałe
Katarzyna/kate1980 07.01.2013 21:24
uwielbiam takie połączenie
romanrafal 07.01.2013 16:02
pyszne
mela25 07.01.2013 14:57
fajne połączenie smaków
ONY_za_kare 07.01.2013 08:14
poproszę o kilka do kawki
Sisterskitchen 07.01.2013 07:31
smakowite
Noruas 07.01.2013 01:22
Podziwami, wyszły CI bardzo ładne, a smak jeden z moich ulubionych.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat