Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy cynamonowo-kawowe

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka z jajek 3 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cukier puder 20 dag
sok z cytryny 1 łyżka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy cynamonowo-kawowe

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Na koniec dodać kawę rozpuszczalną, sok z cytryny, cynamon i wszystko delikatnie wymieszać. Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Do rękawa cukierniczego nałożyć ciasto na bezy i wyciskać ciasteczka, pozostawiając odstępy. Blaszki z bezami włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 60-70 minut w temp 110 stopni. Bezy nie powinny się zrumienić. ( gdy bezy zaczną się rumienić obniżyć temperaturę i odrobinę uchylić drzwiczki.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.01.2014 08:00
smakowite,
IlonaAlbertos 01.11.2013 20:56
Smakowite.
olkaaa 08.01.2013 10:15
wyglądają rewelacyjnie
reniatka 07.01.2013 22:24
wspaniałe
Katarzyna/kate1980 07.01.2013 21:24
uwielbiam takie połączenie
romanrafal
romanrafal 07.01.2013 16:02
pyszne
mela25 07.01.2013 14:57
fajne połączenie smaków
ONY_za_kare 07.01.2013 08:14
poproszę o kilka do kawki
Sisterskitchen 07.01.2013 07:31
smakowite
Noruas 07.01.2013 01:22
Podziwami, wyszły CI bardzo ładne, a smak jeden z moich ulubionych.
Vanilla
Vanilla 07.01.2013 00:42
super
rosik93 06.01.2013 23:58
mniam
stokrotka 06.01.2013 23:29
fajny pmysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak