Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy - Beziki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier puder 25 dkg
szczypta soli
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy - Beziki

Białka z solą ubić mikserem na sztywno.
Dodać sok z cytryny i nadal ubijać.
Następnie nie przerywając ubijania dodawać stopniowo cukier (po 1 łyżce).

Nałożyć masę do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę.

Piec w 140 st.C przez ok. 45 min. do godzinki.


Wskazówki:

-białka mogą być mrożone
-temperatura białek nie ma znaczenia
-możemy piec z termoobiegiem bądź standardowo góra-dół
-białka ubijamy na wysokich obrotach miksera

Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.10.2013 15:52
Smaczne są.
adelajda 27.10.2013 14:07
dobre bezy :)
ana1 27.10.2013 14:03
pysznie wyglądają
dodi 27.10.2013 13:00
uwielbiam bezy domowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak