Bezy - Beziki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    4 sztuki
  • cukier puder

    25 dkg
  • szczypta soli

  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka z solą ubić mikserem na sztywno.
Dodać sok z cytryny i nadal ubijać.
Następnie nie przerywając ubijania dodawać stopniowo cukier (po 1 łyżce).

Nałożyć masę do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę.

Piec w 140 st.C przez ok. 45 min. do godzinki.


Wskazówki:

-białka mogą być mrożone
-temperatura białek nie ma znaczenia
-możemy piec z termoobiegiem bądź standardowo góra-dół
-białka ubijamy na wysokich obrotach miksera

Smacznego;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 27.10.2013 15:52
Smaczne są.
adelajda 27.10.2013 14:07
dobre bezy :)
ana1 27.10.2013 14:03
pysznie wyglądają
dodi 27.10.2013 13:00
uwielbiam bezy domowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat