Bezy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    3 szt
  • cukier

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, dodać 2 łyżki cukru i ubijając dalej, aż się rozpuści. Potem dodać resztę cukru i znów ubijać. Blachę wyłożyć pergaminem i kłaść łyżką kulki. Można też wycisnąć przez torebkę foliową z otworem. Włożyć do nagrzanego do 220 st C piekarnika. Piec, aż białko się zetnie. Wyłączyć piekarnik i suszyć bezy przez 2 h.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 04.09.2011 20:52
super
Emilia21 28.08.2011 08:44
swietne
Emilia21 28.08.2011 08:44
swietne
plocia 12.07.2011 23:58
oj smaczne są smaczne, a potem tyłeczek rośnie :))
Izabela28 15.12.2010 13:20
Bezy to jedne z moich ulubionych ciastek:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat