Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier 5 łyżek
cukier puder 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
czekolada deserowa 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubić z cukrem (dodawać po łyżce, musi się rozpuścić). Następnie dać cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać. Wsypać pokruszoną czekoladę. Włożyć masę do foremek. Suszyć w temperaturze 100 w otwartym piekarniku przez 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak