Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białek 6
cukru pudru 600 gram
opakowanie cukru waniliowego
sok z 1cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubić na sztywną pianę .Stopniowo cały czas miksując ,dodawąc cukier ,aż się połączy z pianą. Dodać cukier wanilinowy i sok z cytryny .łyżka lub rękawem cukierniczym nałożyć bezy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i włożyć do piekarnnika rozgrzanego do 130 stopni. Zamykająć piekarnik należy zostawić szparę by mogła wydstać się z niego para wodna , a bezy bardziej ususzyły się niż upiekły . Piec pół godziny ,po czym zostawić w wyłączonym piekarniku na całą noc
Smacznego ;)!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak