Bezy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    3
  • cukier

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy na początek 2 łyżki cukru. Dalej ubijamy do chwili rozpuszczenia się cukru. Następnie dodajemy resztę cukru i znowu ubijamy do jego rozpuszczenia. Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową. Do rękawa z małym otworkiem wlewamy przygotowaną masę i wyciskamy małe bezy. Całość wkładamy do mocno rozgrzanego piekarnika i pieczemy na wolnym ogniu do momentu ścięcia białek. Dalej wyłączamy piekarnik i nie wyjmując bez, suszymy je przez około 1,5 godziny w stygnącym piekarniku. Czas przygotowania około 15 minut plus pieczenie i stygnięcie czyli łącznie około 2 godzin. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krystyna330 30.09.2013 09:17
pychotka mniam
AURELKA 18.08.2012 16:00
smakowite
safcia 23.06.2012 19:11
uwielbiam
Margo1 16.06.2012 08:23
lubię
mela25 20.04.2012 12:31
pycha
cooleczka 06.04.2012 19:25
mniam :) ja zwykle używam do tortu bezowego z kremem kawowym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat