Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy na początek 2 łyżki cukru. Dalej ubijamy do chwili rozpuszczenia się cukru. Następnie dodajemy resztę cukru i znowu ubijamy do jego rozpuszczenia. Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową. Do rękawa z małym otworkiem wlewamy przygotowaną masę i wyciskamy małe bezy. Całość wkładamy do mocno rozgrzanego piekarnika i pieczemy na wolnym ogniu do momentu ścięcia białek. Dalej wyłączamy piekarnik i nie wyjmując bez, suszymy je przez około 1,5 godziny w stygnącym piekarniku. Czas przygotowania około 15 minut plus pieczenie i stygnięcie czyli łącznie około 2 godzin. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 30.09.2013 09:17
pychotka mniam
AURELKA 18.08.2012 16:00
smakowite
safcia 23.06.2012 19:11
uwielbiam
Margo1 16.06.2012 08:23
lubię
mela25 20.04.2012 12:31
pycha
cooleczka 06.04.2012 19:25
mniam :) ja zwykle używam do tortu bezowego z kremem kawowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak