Bezy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • szczypa soli

  • 2 łyżeczki soku z cytryny

  • białko

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubijamy białka na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy po 1 łyżce cukru, za każdym razem miksując. Uwaga: nie można zbyt długo miksować. Rozgrzewamy piekrnik do 110 stopni C. Blachę wykładamy folią aluminiową, błyszczącą stroną do dołu, na folii kładziemy papier do pieczenia. Szprycą lub łyżeczką wykładamy nieduże beziki na blachę. Pieczemy w 110 stopniach przez ok 1godz 20 minut ... podnosimy temperaturę do 120 stopni lekko uchylamy piekarnik i pieczemy jeszcze 20 min.Tak naprawdę wszytko zależy od piekarnika - trzeba obserwować czy nie brązowieją bezy, jeśli tak zmniejszamy temperaturę.

Smacznego

Zapraszam do siebie http://panitorcikowa.blogspot.com/

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 21.02.2012 21:29
mmm wyglądają apetycznie
ronald88 29.08.2011 10:45
pomysłowe
lienka 01.06.2011 09:57
hej o co chodzi ? to zdjęcie trzecie to z bezamiw miseczce nie jest moje, nie zamieszczałam go tu!!!
sundaytn 26.05.2011 23:27
yami
Jastinka 29.04.2011 09:47
świetne
banditka 14.04.2011 07:40
apetyczne
kochanyptysiu 14.02.2011 22:57
uwielbiam bezy!
Ewa104 04.02.2011 07:51
Piękne-wręcz idealne!
SmacznaPyza 14.09.2010 21:25
śliczne! mnie nigdy takie ładne nie wychodzą, buuu!!!
bernika 02.08.2010 16:30
idealne wykonanie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat