Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

3.0
(18)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier 1 szklanka
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubić na sztywno, dodawać po 1 łyżce cukru,nie przerywając ubijania. Najlepszy jest cukier puder. Dodać sok z cytryny. Na blaszkę wyłożyć folię aluminiową, stroną świecącą do spodu.Na to położyć papier do pieczenia i wyłożyć masę na bezy - jako ciastka lub jako spód do ciasta. Piec w 120 stopniach przez 1 godzinę, potem zmniejszyć na 100 stopni i piec jeszcze godzinę lub więcej.Beza ma być twarda na zewnątrz, miękka w środku. Najlepiej piec wieczorem, zostawić po wyłączeniu na całą noc i dopiero rano ściągnąć z papieru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 23.12.2012 21:52
smak dzieciństwa
SYLKA 14.07.2012 19:38
lubie
Kasiax18 21.05.2012 20:57
pycha
Margo1 14.02.2012 07:25
lubię
Margo1 14.02.2012 07:25
lubię
rosik93 18.10.2011 00:28
mniam
iknkirke 02.04.2011 19:47
pycha
Jolanta_P-S 19.03.2011 20:04
to coś dla moich panów
cukiereczek 12.03.2011 13:47
super
Jolanta41 12.03.2011 08:53
Jak tu wytrzymać do następnego dnia? :)
matii6 10.03.2011 18:59
wyszła super
Ewelina45 10.03.2011 10:29
uwielbiam
mehia 09.03.2011 21:31
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak