bezy :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    100 gram
  • kako

    4 łyżki
  • mleko

    2 łyżki
  • białka

    6 szt
  • cukier drobny

    1 szk
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • rodzynki

    100 gram
  • wykałaczki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 Białka ubijamy z cukrem dodajemy sok a cytryny ubijamy tak długo aż będzie sztywna beza 2 Do rękawa wkładamy białko i wyciskamy na papier do pieczenia bezy duszki rodzynki wkładamy jako oczy 3 Pieczemy w 140 stopniach godzinę drzwiczki maja być niedomknięte ja sobie wsadziłam łopatkę drewnianą 4- Po wysuszeniu bezy przygotowujemy polewę czekoladową do zrobienia buziek i czapeczek 5-Kasię rozpuszczamy w rondelku dodajemy mleko i kakao podgrzewamy tak długo aż zgęstnieje 6- maczamy główki duszków krecim delikatnie by czekolada ściekła i w takiej pozycji ma na zastygać robimy wykałaczką wychodzą duszki potworki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 15.07.2012 08:58
fajne
1j1o1l1a1 14.11.2011 12:54
super cudaczki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat