Przepis i sposób przygotowania na: Bezowy przekładaniec z czekoladą i adwokatem
Biszkopty robimy tak samo: białka ubijamy z cukrem, wlewamy żółtka i wsypujemy pozostałe składniki mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 20 minut.
Beza:
Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy mąkę i dodajemy ocet. Mieszamy i pieczemy w 140 stopniach około 40 minut.
Krem z mascarpone:
Mascarpone ucieramy mikserem. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miksujemy z mascarpone.
Krem adwokatowy:
Cukier i margarynę zagotowujemy. Trochę studzimy i mieszamy dokładnie z adwokatem. Na końcu dodajemy mleko w proszku i mieszamy.
Przełożenie:
Biszkopt kakaowy- dżem z porzeczki- krem z mascarpone- beza- krem adwokatowy- biszkopt śmietankowy- delikatnie smarujemy kremem z adwokatem i posypujemy wiórkami czekolady