Bezowe serca z bitą śmietaną i kiwi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

BEZA

  • białko

    120 g ok 3szt
  • cukier puder

    240 g
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka

MASA I OWOCE

  • śmietana kremówka

    400 g kremówka 36%
  • kiwi

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BEZA ;
Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier nadal ubijając, masa ma być szklista, na koniec dodajemy mąkę, mieszamy, przekładamy do rękawa cukierniczego i na formę, wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy serca, mi wyszło 6 sporych szt, robiłam je na dzień matki więc dlatego taki kształt.
Wkładamy do piekranika nagrzanego do 160st, od razu zmniejszamy temp. do 130st i pieczemy tak 30 min. po tym czasie zmniejszamy do 100st i suszymy drugie 30 min.

MASA ;
śmietanę ubijamy na sztywno, bez cukru, przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy porcjami na serca bezowe.

Kiwi obieramy ze skórki, kroimy na kosteczkę, dekorujemy ciasteczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KORAL 12.06.2016 15:54
Ale pyszności...:)
Malinka 12.06.2016 15:35
Chciałabym dostać takie serduszko ;)
Mniam 12.06.2016 15:18
Na taki deser to ja bardzo chętnie się skuszę :)
Franciszek 12.06.2016 14:36
pyszny deser
Maridka19 12.06.2016 14:26
Pyszny deser :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat