Bezowe duszki na halloween

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    4 szt
  • cukier puder

    180g
  • sok z cytryny

    łyzeczka
  • cukrowe perełki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach. Muszą być naprawdę sztywne. Dodać sok z cytryny i nadal ubijać. Następnie dodawać partiami cukier, po jednej łyżce w odstępach 30sekundowych, cały czas ubijając.
Nałożyć do rękawa z okrągłą końcówką i wyciskać na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Do kazdego duszka włozyc perełki jako oczy. Zostawiać między nimi nieduże odstępy bo trochę jednak urosną. Piec około 35-40 minut 140ºC w uchylonym peikarniku. Ja wtykam drewnianą łyzkę. Wystudzone duszki wyjac.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata9 18.06.2013 21:07
super pomysł
kochanyptysiu 25.08.2011 18:17
świetne
ana00 08.05.2011 08:29
Muszę wypróbować
Koper 01.05.2011 06:23
rewelacyjne :) pomysł z oczkami super.
Iwusia 31.10.2010 23:48
Te duszki są znakomite, bardzo pomysłowe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat