Przepis i sposób przygotowania na: Bezowe ciastka z kremówką i migdałami
BEZA:
Białka ubijamy na sztywno, do ubitych stopniowo dodajemy cukier i ubijamy nadal aż masa stanie się szklista i bardzo sztywna.
Przekładamy do rekawa i wyciskamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, kształt naszych ciastek, ja robiłam płaski placek po czym kleksami w koło falbankę, pieczemy w 130st ok 15 min po czym zmniejszamy tem.do 100st i suszymy kolejne 20 min, po czym suszę w 70 st ok 2h zależy od wielkości bez i tego czy chcemy je mieć całkiem suche w środku.
MASA:
Migdały prażymy na suchej patelni lekko rumieniąc, następnie mielimy je w młynku na sypki proszek.
Śmietanę ubijamy na sztywno, na koniec wsypujemy proszek migdałowy mieszamy i rękawem cukierniczym wyciskamy na nasze bezy, na koniec osypujemy kakaem.