Bezowe całuski

Bezowe całuski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    1 szt.
  • cukier puder

    50 g
  • barwnik spożywczy

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białko ubić na pianę, stopniowo dodawać cukier puder, pianę podzielić na kilka części i do każdej dodać inny barwnik. Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem.
Rękaw cukierniczy napełniać masą i wyciskać na papier różne kształty, np. serduszka czy całuski. Upiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pigila 18.08.2011 09:42
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat